Rýchly zeleninový šalát s tuniakom
Pestré pôstne minútky z rýb

- Zoznam ingrediencií
- 1 ks konzerva Tuniak v oleji - kúsky
- 1 zväzok retkvičky
- 1 zväzok cibuľka
- cherry paradajky
- šalát
- olivový olej
- citrón
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Listy šalátu umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Paradajky nakrájame na polky, reďkvičky na mesiačiky, cibuľku pozdĺžne. Do šalátovej misy postupne ukladáme pripravenú zeleninu. Z tuniaka odstránime prebytočnú tekutinu a ukladáme ho po častiach navrch zeleniny. Ak sme použili tuniaka vo vlastnej šťave, môžeme pridať niekoľko kvapiek olivového oleja a podľa chuti soľ a korenie. Jemne premiešame a môžeme ihneď podávať. Vynikajúco chutí s čerstvým celozrnným pečivom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
